Аутсорсинг асоциацията с нов изпълнителен директор

„Една от основните ни цели е по-успешна, технологична и глобална България”, заяви Анна-Мари Виламовска, изпълнителен директор на БАА

Д-р Анна-Мари Виламовска е новият изпълнителен директор на Българската аутсорсинг асоциация (БАА). Тя поема тази длъжност от 1 септември 2018 г., съобщиха от браншовата организация.

„БАА обединява едни от най-иновативните, бързо растящи и глобанно конкурентоспособни компании в България. Към момента ние създаваме над 3,5% от БВП на страната ни и една от основните ни цели е по-успешна, технологична и глобална България”, коментира назначението си Анна-Мари Виламовска.

Амбицията на ръководството е да превърне БАА в гласа на аутсорсинг и технологичния сектор в диалога с държавата и с образователната система, както и да позиционира Асоциацията като регионален лидер за индустрията в Югоизточна Европа, посочи Ивайло Славов, председател на Борда на директорите на Асоциацията.

Анна-Мари Виламовска е доктор по приложна икономика на RAND Graduate School, Калифорния, икономист в Световната Банка и RAND с фокус финансови политики, технологии и добавена стойност в здравеопазването и образованието.

В периода 2012–2017 г. Анна-Мари е старши съветник на президента на България Росен Плевнелиев, по ресорите иновационни политики и здравни политики. В тази роля тя развива и ръководи инициативите на президента „Награди за изгряващи млади ИТ изследователи и предприемачи с български произход – Джон Атанасов” и най-голямата благотворителна инициатива в България -„Българската Коледа”, като оглавява и президентския съвет за наука, образование и икономическо развитие.

През 2015 г. Financial Times, Visegrad Fund, Google и ResPublica класират Анна-Мари сред 100-те иноватори, създаващи съвременна Европа. Носител е и на полско отличие за заслуги към създаването на свързана и иновативна Европа.

Анна-Мари е член на Борда за „Дигитално предприемачество и регионални индустриални хъбове” на Европейската комисия и на управителния съвет на програмата за наука и иновации „Мария Кюри”. Тя е един от посланиците на ЕК за дигитални умения и дигитално предприемачество.

Новият изпълнителен директор на БАА е основател и партньор в Working Ideas – консултантска компания, разработваща стратегии за корпоративни и публични иновации в ЦИЕ с фокус клъстерно развитие, инвестиционни програми и оценки и комуникация на въздействието.

Коментари по темата: „Аутсорсинг асоциацията с нов изпълнителен директор”

добавете коментар...

  1. pc

    Защо е избягала от световната банка и rand corp(D.U.M.B.s – Deep Underground Military Bases ).

Коментар