Сорос има нов фаворит на ИТ пазара

Джордж Сорос вече притежава акции на AMD на стойност 20 млн. долара

Бизнесът с процесори за персонални компютри и сървъри е по-перспективен за инвеститорите, отколкото паметите, ако се съди по операциите с акции на милиардера Джордж Сорос в последно време.

88-годишният Сорос е продал всичките си акции в компанията за памети Micron Technology, макар че мнозина анализатори запазват препоръките си за покупка на нейните ценни книжа. Възможно е, предвид очаквания спад в цените на паметта, приходите на Micron да започнат да намаляват в близко време, което смущава опитния инвеститор, отбелязва Smarter Analyst.

В същото време Сорос е купил 353 400 акции на AMD, което е увеличение наведнъж с 91%. През текущото тримесечие котировките на AMD постоянно се покачват. Сорос вече притежава акции в компанията на стойност над $20 млн.

Анализатори от Cowen&Co обаче предупреждават, че очакванията на инвеститорите за растежа на AMD на пазара за сървърни процесори са завишени. Според прогнозата, едва към средата на 2020 г. AMD със своите процесори EPYC ще завоюва 10% пазарен дял, а дългосрочната прогноза е за 12% дял.

Коментари по темата: „Сорос има нов фаворит на ИТ пазара”

добавете коментар...

  1. Yo

    За контекст, 20 милиона са 0,0025 от активкте на Сорос и 0,00074 от капитализацията на AMD. Нито Сорос е инвестирал кой знае колко, нито Микрон са загубили кой знае колко. Дядо Сорос печели главно от друг вид спекулации – в държавни валути и държавни преврати.

  2. FaA

    Сорос вече притежава акции в компанията на стойност над $20 млн

Коментар