Новият Apple Watch залага на безрамков дизайн

Apple Watch Series 4 идва с увеличен размер на екрана, за сметка на по-тънките рамки

Наред с шумната премиера на нови смартфони, Apple повдигна вчера завесата и пред следващо поколение на фирмения смарт часовник – Watch Series 4. Най-отличителната особеност на модела, представен в Купертино, е безрамковият дизайн.

За сметка на по-тънките рамки, размерът на екрана е увеличен с 35% и 32% съответно за малката и голямата версия. При това габаритите като цяло са намалени, вкл. дебелината на смарт часовника.

Apple Watch Series 4 ще се предлага в два размера – 40 мм и 44 мм. В колелото Digital Crown е добавена тактилна реакция, или усещане за леки кликове при превъртане.

Новите смарт часовници се базират на 4-ядрен, 64-битов процесор S4 от ново поколение. Според Apple, този чип е два пъти по-производителен от своя предшественик.

Говорителите на часовника пък са способни да излъчват с 50% по-силен звук. Керамичният капак на смарт часовника обезпечава по-добра проводимост на сигнала. Apple Watch Series 4 идва също с подобрения в акселерометъра и жироскопа – скоростта на измерване е повишена с 800%.

Apple Watch Series 4 ще се предлага с два размера на екрана – 40 мм и 44 мм

Налична е и нова функция за електрокардиограми. Използват се електроди, вградени в Digital Crown, както и нов електрически датчик за сърдечен пулс, разположен на задния панел. Когато потребителят отвори съответното приложение и натисне с пръст колелото, след 30 секунди ще получи данни за сърдечния пулс.

Нещо повече, Apple Watch Series 4 е способен да разбере дали неговият собственик е паднал и да повика помощ, ако това се налага. Времето за автономна работа на смарт часовника достига 18 часа.

Предварителните поръчки на Apple Watch Series 4 (GPS версия) започват на 14 септември в 26 страни по света, докато Apple Watch Series 4 (GPS + Cellular) ще е достъпен в 16 страни. И двата модела излизат на пазара на 21 септември на цени от $499.

Коментари по темата: „Новият Apple Watch залага на безрамков дизайн”

добавете коментар...

  1. Аман

    ЕВАЛАТАААА Враааат!!! ДА ЖИВЕЕЕЕЕЙЙ! ПА И ЕФТИНО КАТ ПОДАРАК…

Коментар