Първо позвъняване през смартфон в 5G мрежа

Успешно тест на комуникация в 5G мрежа през смартфон бе извършен в лаборатория на Ericsson

За първо по рода си позвъняване през смартфон в мрежа от пето поколение (5G) съобщиха две технологични компании – шведската Ericsson и американската Qualcomm.

Телефонната сесия е извършена в лаборатория на Ericsson в шведския град Киста с тестов устройство с форм-фактор на смартфон по безжична връзка (OTA) с използване на милиметрови вълни (mmWave) на честота 39 GHz в режим NSA (Non-Standalone).

За целите на експеримента е използвана комерсиална точка за радиодостъп 5G NR AIR 5331, предавателни устройства на Ericsson, 5G модем Qualcomm Snapdragon X50 и радиочестотна подсистема.

Позвъняването с предаване на данни в лабораторни условия се явява продължение на изпитанията за съвместимост (IODT), които се провеждат от 2017 г. с използване на базови станции 5G NR на Ericsson, предстоящи да влязат в експлоатация, и прототипи на абонатни устройства 5G NR на Qualcomm Technologies.

Тестът ознаменува успешното постигане на междинни цели по пътя към комерсиално внедряване на инфраструктури, смартфони и други мобилни устройства по стандарта 5G NR. Освен това подобни решения позволяват на глобални оператори и производители на оригинално оборудване да провеждат полеви изпитания на собствени мрежи и устройства.

Коментари по темата: „Първо позвъняване през смартфон в 5G мрежа”

добавете коментар...

 1. Anonymous

  Worldwide commercial launch is expected in 2020. Numerous operators have demonstrated 5G as well, including Korea Telecom for the 2018 Winter Olympics[27][28]
  and
  Telstra at the 2018 Commonwealth Games.

  In the United States, the four major carriers have all announced deployments:

  AT&T’s[30] millimeter wave commercial deployments in 2018,

  Verizon’s 5G fixed wireless launches in four U.S. cities and millimeter-wave deployments,

  Sprint’s launch in the 2.5 GHz band,

  T-Mobile’s 600 MHz 5G launch in 30 cities.

  Vodafone performed the first UK trials in April 2018 using mid-band spectrum,

  China Telecom’s initial 5G buildout in 2018 will use mid-band spectrum as well.[34]

 2. Аман

  воооооввввв
  ама ша ме извеняват, ма слаба рекия ве…. под 10Г но мой са зафаляват мноо.

Коментар