Lenovo подобрява сигурността с ThinkShield решение

Потребителите и бизнесът могат в еднаква степен да се възползват от ThinkShield решенията за сигурност

Lenovo разкри серия от нови продукти, партньорства и решения за инфраструктура и сигурност, насочени към бизнес потребителите, по време на конференцията Transform 2.0 в Ню Йорк по-рано тази седмица.

Обявените решения са част от стратегията на Lenovo за „Интелигентна трансформация”, в основата на която стоят нововъзникващи технологии, вкл. изкуствен интелект, добавена реалност, IoT, блокчейн и 5G свързаност. Lenovo акцентира на три предимства на своите решения – облачно-базирани, дистрибуция чрез инфраструктура, вкл. мрежи, и подсигуреност чрез устройства.

Подразделението Lenovo Intelligent Device Group (IDG), в частност, представи ThinkShield – нов подход към гарантиране сигурността на устройствата през целия им жизнен цикъл. ThinkShield предлага набор от технологии и средства за контрол – от BIOS и фърмуер за оторизация и физическо/виртуално управление на крайните процеси, през камери и четци на пръстови отпечатъци до управление на веригите за доставки.

Работейки с партньори като Intel, MobileIron и Absolute, Lenovo ще даде на потребителите и администраторите повече начини да гарантират сигурността и безопасността на данните си.

Миналата година остана в историята като годината с най-много нарушения на сигурността, чиито регистриран брой достигна зашеметяващите 2,6 милиарда, посочват от Lenovo. Ето защо фирмите се нуждаят от сигурни устройства, които защитават чувствителните данни и ги предпазват от заплахи в интернет и рискове, свързани с компрометирането на лични данни.

Потребителите и бизнесът могат в еднаква степен да се възползват от ThinkShield. Така например, базираната на BIOS Smart USB защита позволява на ИТ специалистите да конфигурират USB портовете така, че да реагират единствено на клавиатури и насочващи устройства и така персоналните компютри на служителите стават по-защитени.

ThinkShield защитава потребителите онлайн. Технологията Lenovo WiFi Security засича заплахи и уведомява потребителите, когато има опасност да се свържат с безжични мрежи, които не са сигурни, а Bufferzone изолира онлайн заплахите, още преди те да заразят цялата организация.

ThinkShield от Lenovo защитава данните на потребителите по различни начини. Например, щом устройствата достигнат края на своя жизнен цикъл, Lenovo гарантира сигурността на потенциално чувствителните данни, като чисти дисковете и сигурно рециклира частите. Lenovo предлага и платена услуга „Keep Your Drive”, която гарантира, че чувствителната информация никога няма да излезе извън контрола на клиентите.

Коментар