Adata HD830 – неразрушим външен хард диск

Ултраустойчивото алуминиево тяло на HD830 е не само издръжливо при удари, но устоява на натиск, еквивалентен на теглото на петдесет души

Ултраустойчив външен хард диск обяви тайванският производител Adata. Новият модел HD830, достъпен в два цветови нюанса – син и черен, се позиционира като най-издръжливият към момента твърд диск на компанията.

Устройството разполага с изключително здрав алуминиев корпус и трислойна конструкция, както и защита от прах и вода, покриваща спецификациите на стандарта IP68. HD830 също така отговаря на изискванията на военния стандарт MIL-STD-810G 516.6 и може да издържи на натиск до 3000 кг. Дискът разполага с противошокови сензори, които предпазват устройството при инцидентни удари и вибрации.

На практика неразрушим

Ултраустойчивото алуминиево тяло на HD830 е не само издръжливо при удари, но устоява на натиск, еквивалентен на теглото на петдесет души, и на изпускане от височина до 1,22 м. Здравата трислойна конструкция включва и подсилен външен силиконов калъф в червен и син вариант, удароустойчив буфер и вътрешна обвивка, която здраво придържа диска на мястото му.

Противоударни сензори

Вградените сензори спират временно работата на HD830 при засичане на удар или изпускане, което намалява до минимум възможността от повреда в дейността на устройството. Потребителите ще знаят, че сензорите са активирани, тъй като по време на превенцията LED индикаторът ще свети в червено, а при възстановяване на нормалната работа на диска ще се появи синя светлина.

Здрав, стилен и с голям капацитет

HD830 разполага със здрав алуминиев корпус с релефна повърхност, имитираща пясъчно покритие, и два устойчиви странични панела, които правят устройството още по-защитено. В ерата на 4K Ultra HD видеоклиповете и големия обем налично съдържание, дискът на Adata предлага достатъчно пространство с избор между 2TB, 4TB и 5TB капацитет. Всичко това е придружено с 3-годишна гаранция от производителя.

Коментар