OnePlus влиза на пазара за телевизори

Първият телевизор на OnePlus се очаква на пазара през следващата година

Компанията OnePlus, известна със своите смартфони от висок клас, наричани „убийци“ на флагмани, влиза и на пазара за телевизори. В етап на разработка е първият модел OnePlus TV, представен наскоро от компанията.

Според изпълнителния директор Карл Пей, телевизорът ще излезе на пазара през 2019 година, но засега няма официална информация за неговите характеристики. Известно е, че OnePlus ще обновява софтуера на телевизорите в продължение на пет години, като по този начин постоянно ще разширява функционалните им възможности.

По думите на Карл Пей, фирмените телевизори ще имат премиум дизайн, а усилията на разработчиците са насочени още върху качеството на изображението и звуковата подсистема.

OnePlus TV ще предложи също персонален помощник, но все още няма яснота дали това ще бъде външно решение като Google Assistant и Amazon Alexa, или собствена разработка на компанията. В допълнение, телевизорът ще има вградена предна камера и усъвършенствана система за сигурност, която ще защитава персоналните данни на потребителя.

Намерението на OnePlus да навлезе на ТВ пазара отразява пазарна тенденция. По-рано водещи играчи при смартфоните като Huawei, Oppo и Vivo също обявиха планове да пуснат телевизори, следвайки примера на Xiaomi, която вече е в Топ 10 на световния ТВ пазар.

Коментар