SpaceX избра човек за полет около Луната

Очаква се първият полет на BFR около Луната с човек на борда да се състои през 2020 г.

Днес SpaceX ще обяви името на първия човек, който ще лети около Луната на борда на ракетата BFR. Но все още не е ясно кога точно ще бъде изпълнена мисията.

Според уверенията на компанията, първият комерсиален полет на BFR около Луната трябваше да се състои в края на 2018 г., но както често се случва с инициативите на Илон Мъск, плановете се променят.

На борда на ракетата ще лети частно лице, а не професионален космонавт. Според съобщение на SpaceX в Twitter, името на човека ще бъде обявено на 17 септември, с излъчване на живо в уеб.

Съгласно настоящите планове на компанията, първият пуск на супер тежката ракета BFR се очаква до средата на 2019 г. Но едва ли полетът до Луната с пътник на борда ще бъде организиран с първото пускане. Подобна мисия е най-вероятно да се случи през 2020 г.

Коментари по темата: „SpaceX избра човек за полет около Луната”

добавете коментар...

 1. ха

  Торбата с мангизи просто ще “намали” цената на разработката на ракетата, плащайки си за полета. А тази торба с мангизи ще си избие даденото, като си подсили бизнеса, защото ще стане световно известен. Ето например първият космически турист заяви, че след събитието неговият бизнес е удвоил печалбата и така бързо е избил дадените пари за ненужното негово приключение.

 2. Ивайло

  С какво ще допринесе това? Каква полза от тази безсмислена екзотична туристическа обиколка за отегчени от живота хора неграмотни бизнесмени едни ходещи торби с пари?

  Някой си с много мангизи да отиде да си направи селфи близо до Луна за да фука във фейсбука си – това е.

  Пари за серизни и смислени проекти винаги или няма или недостигат обаче за глупости винаги има!

 3. Космонавт

  “Не е ясно кога точно ще бъде изпълнена космическата мисия.”

  Ами няма го вече Стенли Кубрик, иначе можеха и предсрочно да я изпълнят…

Коментар