SpaceX избра човек за полет около Луната

Днес SpaceX ще обяви името на първия човек, който ще лети около Луната на борда на ракетата BFR. Но все още не е ясно кога точно ще бъде изпълнена мисията.

Според уверенията на компанията, първият комерсиален полет на BFR около Луната трябваше да се състои в края на 2018 г., но както често се случва с инициативите на Илон Мъск, плановете се променят.

На борда на ракетата ще лети частно лице, а не професионален космонавт. Според съобщение на SpaceX в Twitter, името на човека ще бъде обявено на 17 септември, с излъчване на живо в уеб.

Съгласно настоящите планове на компанията, първият пуск на супер тежката ракета BFR се очаква до средата на 2019 г. Но едва ли полетът до Луната с пътник на борда ще бъде организиран с първото пускане. Подобна мисия е най-вероятно да се случи през 2020 г.

Коментари по темата: „SpaceX избра човек за полет около Луната”

добавете коментар...

  1. ха

    Торбата с мангизи просто ще “намали” цената на разработката на ракетата, плащайки си за полета. А тази торба с мангизи ще си избие даденото, като си подсили бизнеса, защото ще стане световно известен. Ето например първият космически турист заяви, че след събитието неговият бизнес е удвоил печалбата и така бързо е избил дадените пари за ненужното негово приключение.

  2. Ивайло

    С какво ще допринесе това? Каква полза от тази безсмислена екзотична туристическа обиколка за отегчени от живота хора неграмотни бизнесмени едни ходещи торби с пари?

    Някой си с много мангизи да отиде да си направи селфи близо до Луна за да фука във фейсбука си – това е.

    Пари за серизни и смислени проекти винаги или няма или недостигат обаче за глупости винаги има!

  3. Космонавт

    “Не е ясно кога точно ще бъде изпълнена космическата мисия.”

    Ами няма го вече Стенли Кубрик, иначе можеха и предсрочно да я изпълнят…

Коментар