Google сключи поредна голяма сделка за зелена енергия

Google ще изкупува всичката електроенергия от новата, 81-мегаватова вятърна електроцентрала Hedet във Финландия. Изграждането на 18-те вятърни турбини на бъдещия ветроенергиен парк се очаква да започне до края на годината.

Проектът ще започне да функционира в края на следващата година. От финландската компания са горди с новото постижение, става ясно от думите на Ксавие Барбаро, главен изпълнителен директор на Neoen – една от двете фирми-собственици на фермата, съобщи GreenTech.bg.

„Радваме се, че Google избра да работи с нас. Доставянето на зелена електроенергия за водеща мултинационална компания във Финландия, където се насърчава възобновяемата енергия, напълно съответства на стратегията и възможностите ни”.

По думите му, доверието на големите мултинационални компании се печели „благодарение на конкурентни активи, солидни основи и дългосрочна перспектива”.

„Чрез производството на електроенергия от възобновяеми източници на най-конкурентната цена, на местно ниво, устойчиво и в голям мащаб, ние сме се превърнали в световен лидер в енергийния преход и се гордеем, че наричаме Google наш клиент”, допълва той.

Коментар