Миниатюрен компютър пази мобилните потребители

Мобилните потребители, които осъществяват достъп до фирмените мрежи през Интернет, вече имат на разположение нов продукт за комплексна защита от множеството заплахи. Устройство на английската компания Yoggie Security Systems увеличава сигурността на достъпа и освобождава ресурсите на лаптопа изцяло за бизнес задачи.
Наречен Yoggie Gatekeeper, този иновационен продукт е всъщност един миниатюрен компютър, който се свързва към корпоративния лаптоп, за да защити операционната система Windows XP. Устройството включва всички необходими функции, призвани да спират опитите за пробиви от Интернет и да гарантират сигурна комуникация.
Gatekeeper предлага защитна стена, антивирус на ниво приложения, филтри срещу спам и малуеър, системи за откриване на опити за прониквания и за превенция, филтриране на URL адреси, както и клиент за частна виртуална мрежа (VPN).
В допълнение, миниатюрното устройство, което се побира на длан, включва прокси за проверка на трафика от уеб и електронната поща. Друга полезна функция на Gatekeeper е една система за сигурност, която открива вируси с все още непознати дефиниции.
Тъй като всички тези функции са концентрирани в хардуерното устройство, лаптопът се разтоварва от задачите за обезпечаване на сигурността и действа на 100% като средство за бизнес продуктивност, посочват от компанията.    

Сигурност на отдалечения достъп
Ръстът на мобилността
–  Броят на мобилните служители, които работят извън офиса, нараства по-бързо, отколкото ИТ отделите могат да поемат като поддръжка. 
Сигурността е проблем
 Сигурността на отдалечения достъп до фирмената мрежа е нарастващ проблем. Обикновено на ИТ отделите се налага да администрират множество различни продукти за сигурност.   
 Решението Yoggie Gatekeeper
– Миниатюрното устройство на английската компания Yoggie Security Systems се включва към лаптопа, като предлага всички необходими функции за защита и сигурност на комуникацията, без да натоварва потребителския компютър

На корпоративно ниво, всички устройства Gatekeeper, инсталирани на лаптопите на мобилните служители, се контролират от софтуера Yoggie Management Server. Този продукт дава на ИТ администраторите видимост в реално време на статуса на сигурността и сигнализира, когато открие подозрително поведение в някое от устройствата Gatekeeper. 

Решението на Yoggie може да унифицира управлението на сигурността във фирмите с мобилни служители. Обикновено ИТ администраторите управляват множество различни продукти за сигурност. Английската компания предлага всички функции в едно малко устройство, което позволява поддръжка на същото ниво на сигурност за мобилните служители, каквото е и във вътрешната мрежа.
Gatekeeper ще е достъпен на пазара през ноември. Цената засега още не е обявена официално.
Същевременно нови проучвания показват, че броят на мобилните служители се увеличава с бързи темпове и ИТ персоналът на компаниите не смогва да ги обслужва адекватно. 69% от работещите извън офиса искат по-добра комуникация с ИТ отдела, а половината се оплакват, че са били пренебрегнати от него, твърди проучване на Citrix.

Коментар