Първият свръхширокоформатен HP Designjet принтер завладява света на външната реклама

HP анонсира пускането на пазара на принтера HP Designjet 10000s, нова свръхширокоформатна система за печат със солвентни мастила, която възпроизвежда трайни висококачествени отпечатъци за външна реклама, с широчина до 104 инча (264 см). Новият принтер, най-широкият в HP Designjet продуктовата линия, е съвместим с RIP програмите на водещи доставчици за бърза интеграция в съществуващите работни процеси на широко- и свръхширокоформатен печат.
Със скорост на печат от 16.35 кв. м/час, HP Designjet 10000s отпечатва завладяващи фирмени знаци, плакати, билбордове, надписи за стени, както и графични изображения за прозорци и превозни средства – с реалистични живи цветове и разделителна способност до 720 x 720 dpi. Потребителите могат да разширят обхвата на произвежданите от тях продукти и да предложат повече възможности за избор на своите клиенти – и всичко това, докато печатат на икономични носители без покритие, с цел по-ниски експлоатационни разходи и по-бърза възвръщаемост на инвестицията.
“HP навлезе на пазара на печат за външна реклама миналата година с въвеждането на решения със солвентни мастила и придобиването на компанията Scitex,” заяви Енрике Лорес, вицепрезидент и генерален мениджър, Inkjet Commercial division, HP. “Добавянето на HP Designjet 10000s към нашето портфолио от цифрови продукти за графичен дизайн още повече разширява бизнес възможностите за доставчиците на печатни услуги (PSP), студията за графични знаци и за ситопечат.”
Оборудван със сложна система за управление, принтерът HP Designjet 10000s позволява двустранен печат и печат с използване на две ролки, както и печат върху носители без покритие, осигурявайки на потребителите увеличена производителност и предимства в полза повишаването на рентабилността.
Името на играта е Производителност
HP Designjet 10000s принтерът постига висока производителност чрез шест високонадеждни Piezo печатащи глави, 1000 ml HP 790 мастилници и възможност за подмяна на мастилниците в процеса на работа, без да се прекъсва заявката за печат. В съчетание с новата, устойчива на големи натоварвания носеща ролка, поддържащи ролки с тегло до 110 кг, две предварително заредени ролки за печат и опционалната 104-инчов (264 см) високоскоростна сушилня, HP Designjet 10000s може да работи дълго без външна намеса при максимална скорост на печат.
Един тестов клиент, Electronic Printing Services Limited във Великобритания, показа, че благодарение на HP Designjet 10000s е в състояние да навлезе на нови пазари и да постигне по-добра печалба. “За първи път можем да се конкурираме с технологиите за ситопечат по отношение на цената и надеждността,” заяви Стив Фарли, главен мениджър на Electronic Printing Services. “Липсата на ламинат означава големи икономии, а 104-инчовите свръхшироки разпечатки значително разширяват нашия пазарен потенциал.”
Допълнителните функционални възможности и предимства включват:
        Скорост от 16.35 кв. м/час при 720 x 720 dpi, 20 кв. м/час при 540 x 720 dpi и 30 кв. м/час при 720 x 360 dpi
        Създаване на трайни и ценово достъпни разпечатки, които са устойчиви към надраскване, изтъркване и зацапване, дори при използване на икономични носители без покритие като HP Universal Scrim Banner, без ламиниране.(2). Портфолиото носители за излагане на открито също включва и HP Premium Scrim Banner, HP Premium Backlit Film, HP Premium self-adhesive Vinyl и HP Universal Photo-realistic paper.
        Отлична устойчивост на светлина за отпечатаните и изложени на открито средства за външна реклама, които издържат на избледняване до три години.
        Опционален Onyx PosterShop 7.0 RIP за бърз пренос на данни от и към HP Designjet чрез лесна за ползване USB2.0 връзка.
        Опционална система за пречистване на въздуха HP Air Purifier System, проектирана да редуцира летливите органични компоненти на работното място във взискателни производствени среди.
Опции за разширяване: интеграция с водещите RIP доставчици
В допълнение към опционалния Onyx PosterShop 7.0 RIP за HP Designjet, HP също така анонсира, че няколко водещи в бранша RIP разработчици създадоха съвместими решения за принтера HP Designjet 10000s, които позволяват на потребителите да изберат оптималния сценарий за работния процес:
        Caldera Graphics VisualRIP и CopyRIP: Ангажирани да поддържат целия набор от HP принтери, VisualRIP и CopyRIP на Caldera предоставят максимална производителност, интегриран работен процес от печата до нарязването, разпределена архитектура, лесно създаване на ICC профил с EasyMedia. Продуктите също така включват изключителни функционални характеристики, като CostProof и CostView – нова система за цялостно изчисляване на разходи и цени, предназначена за дейностите, свързани с широкоформатния печат.
        ColorGATE PRODUCTIONSERVER4.31: Четвъртото поколение на един от най-гъвкавите и производителни софтуерни продукти за цифров широкоформатен печат от висок клас, PRODUCTIONSERVER4.31 предоставя управление на цветовете за висококачествени приложения в модулно разширяемо решение с възможност за автоматизация. Новите функционални възможности включват поддръжка за HP Designjet 10000s и неговата функция за печат с две ролки, както и нов EXPRESS PROFILER модул за подобрено създаване на ICC профили.
        EFI Colorproof XF: Мощният RIP софтуер на EFI, Colorproof XF, предоставя скорост, висока производителност и изключително качество на цветовете за управляем печат с големи обеми, затворен цикъл и ICC-цветове. Лесен и ясен потребителски интерфейс прави ежедневната работа по-ефективна, докато усъвършенстваните производствени функционални характеристики, като “стъпка” и “повторение”, мозаично подреждане на изображенията и настройване на цветовете, осигуряват още една крачка напред към повишаване на ефективността.
        PosterJet RIP: PosterJet RIP позволява гъвкавите възможности и нови технологии на HP Designjet 10000s принтера да се използват с целия им капацитет за осигуряване на забележителна лекота и впечатляваща производителност. PosterJet е единственото професионално RIP-решение с истинска “клиент/сървър” архитектура, което позволява на потребителя да работи пълноценно с HP Designjet 10000s принтера от разстояние.
        SA International: SA International (SAi) създаде нови драйвери и ICC профили, специално за да подпомогнат новия HP Designjet10000s принтер в осигуряването на висока производителност и качество на цветовете. Продуктите SAi PhotoPRINT 5, FlexiSIGN-PRO 8 и FlexiPRINT & CUT 8 са проектирани за възпроизвеждането на реалистични цветове на новия HP принтер, а освен това те включват ICC профили и мощния Adobe 3 RIP engine за постигане на повече скорост и надеждност.
HP Designjet 10000s принтерът е достъпен на пазара от 1 септември 2006 г. на предвиждана цена на дребно от 53,999 евро с ДДС.

Коментар