„СофтУни Светлина“ прие първия си випуск

Светлин Наков постигна още една своя мечта – да преподава програмиране на ученици в гимназия (снимка: Facebook)

Първата учебна година в „СофтУни Светлина“ – частна гимназия за дигитални умения – стартира с 3 паралелки осмокласници, които ще получат средно образование и дигитална професия, стана ясно вчера на официалното откриване.

СофтУни Светлина“ е проект на Софтуерния университет (СофтУни) и частен образователен комплекс „Светлина“. Директор на гимназията е Петя Пенева, а учениците са разпределени в три специалности: Приложно програмиране; Графичен дизайн и мултимедия; Дигитален маркетинг и предприемачество.

Съвременно, качествено и практическо дигитално образование, което дава силен старт в живота, обещават от гимназията. Целта е да се изграждат ИТ и дигитални лидери, напълно подготвени за професиите на бъдещето.

Днес е голям ден за българското образование. Стартира първият випуск на гимназия за дигитални умения „СофтУни Светлина“. Осмокласници от трите специалности с огромна радост поеха към пътя на знанието и успеха. Да им пожелаем успех!“, коментира във Facebook Светлин Наков, съосновател на СофтУни.

„СофтУни Светлина“ е първата частна гимназия за дигитални умения в България

Практически всички по-значими браншови организации, вкл. БАИТ и БАСКОМ, подкрепят инициативата. Техни представители участваха вчера на официалното откриване на гимназията, наред с бившия президент Росен Плевнелиев, ученици и родители.

Още една мечта ми се изпълни днес: да преподавам програмиране в гимназия на ученици. Страхотно е: запалени ученици, вдъхновение и желание за учене“, сподели още развълнуваният Светлин Наков.

Коментари по темата: „„СофтУни Светлина“ прие първия си випуск”

добавете коментар...

  1. Ники

    Браво! Успех!

  2. SD

    Ще има много работа за QA така е

  3. QA

    тъжно

Коментар