Тим Кук обясни защо поскъпва iPhone

Ролята на iPhone в живота на хората се е увеличила значително, смята Тим Кук

Apple систематично покачва цените на новите си смартфони, въпреки очакванията на мнозина за по-достъпни устройства. Компанията сякаш тества възможностите на пазара и този експеримент засега е успешен.

Миналата година Apple пусна юбилейния iPhone X на цени, започващи от $1000, а други играчи на пазара последваха примера й със скъпи устройства. По-рано този месец компанията от Купертино вдигна още по-високо летвата с модела iPhone XS Max с 512 GB, който струва $1449 на пазара в САЩ.

Оказа се, че феновете на Apple са склонни да платят подобна цена за един смартфон. Първата партида на Phone XS Max с 512GB беше разпродадена в САЩ само за един ден.

Вероятно мнозина се чудят защо iPhone е толкова скъп. На този въпрос отговаря шефът на компанията Тим Кук в интервю за японската медия Nikkei. Според него, съвременните смартфони са станали много по-функционални – един смартфон сега обединява няколко устройства.

Освен това CEO-то на Apple изтъква, че „ролята на iPhone в живота на хората се е увеличила значително“. Съдейки по думите на Тим Кук, може да се предположи, че и занапред компанията ще повишава цените на новите флагмани iPhone.

Известна утеха за запалените почитатели на американския бранд, които не могат да си позволят флагман от Apple, са новите модели iPhone XR или предишни версии като iPhone 7 и iPhone 8, които струват под 1000 долара.

Коментари по темата: „Тим Кук обясни защо поскъпва iPhone”

добавете коментар...

  1. Anonymous

    Няма друга причина освен ненаситното сребролюбие. Останалото са празни приказки за бунаците.

  2. Tanton

    Точно.

  3. Saevar

    ‘са станали много по-функционални’ ахам следят те къде си, записват те какво говориш и какви интереси имаш, къде ходиш и т.н. абе верно са си мултифункционални и си плащаш за тва дори… браво, не че и Андроида не е така ама поне имаш версии от по 150-200$ които може да роотнеш и да минимализираш тва всичкото изброено по-горе ( а при мен дори съм го премахнал изцяло ).. да живе потребителското общество и замърсяването на планетата….

  4. Атанас

    Старите хора са го казали. Овцете трябва да се стрижат редовно.

  5. Android fen

    Ай сиртир фон! Не бих дал и 5 пари за този телефон. Предпочитам си Самсун или HTC за 250$

Коментар