Titan Security Key пази на 100% профилите от хакери

Titan Security Key представлява хардуерно устройство, който служи като главна парола за всичко, от което имате нужда

Google пусна наскоро „ключ“ за сигурност, който подсилва защитата на акаунтите за различни уеб-базирани услуги. Titan Security Key се предлага на цена от 50 долара в Google Store, но все още не е достъпeн за покупки от България.

Новата джаджа на Google може би е най-добрият начин да поддържате профила си в безопасност. Само човек с ключ може да има достъп до акаунта ви в Google или други услуги като Facebook и Dropbox.

Titan Security Key добавя допълнителен слой сигурност към важните онлайн профили и дава спокойствие, но имайте предвид, че загубата на ключето може да ви лиши от достъп до акаунта ви в продължение на дни.

Обикновено, можете да използвате парола, за да влизате в онлайн профилите си, вкл. Gmail, Facebook и Dropbox. Но това не е много сигурно, дори ако използвате различни пароли за различните услуги.

Можете също да повишите сигурността си до т.нар. „двуфакторно удостоверяване“, което включва изпращане на SMS с код за потвърждение до вашия телефон в допълнение към паролата всеки път, когато влизате в системата. Но дори и това не е толкова сигурно, колкото ключът на Google.

Titan Security Key представлява хардуерно устройство, което служи като главна парола за всичко, от което имате нужда. Ключът отговаря на стандартите, определени от алианса FIDO. Не е нужно да знаете повече за него, освен че публикува защитени спецификации и сертификати, които други компании могат да използват, за да добавят още един слой сигурност към своите продукти.

Комплектът на Titan Security Key включва два типа ключове – един за USB порта на компютъра и един за свързване със смартфона през Bluetooth

С ключове като този на Google – те се наричат FIDO U2F (Universal Second Factor) – потребителите могат да предотвратят фишинг атаки, т.нар. атаки „човек в средата“ (където някой може да пресече двуфакторното текстово съобщение ) и други заплахи за сигурността.

Трябва все пак да въведете парола за достъп до акаунта си, но след това, точно както при ключовете за дома и автомобила, се нуждаете от физическия ключ, за да влезете в профила си. Не можете просто да използвате само паролата.

Google препоръчва Titan Security Key специално на ИТ администратори, журналисти, активисти, бизнес лидери и екипи на политически кампании. Според Google, протоколът FIDO U2F, поддържан от Titan Security Key, е толкова сигурен, че откакто компанията го използва със свои служители, досега няма регистриран случай на пробив на акаунт в резултат на фишинг на пароли.

Комплектът на Titan Security Key с цена от $50 включва два типа ключове – един за USB порта на компютъра и един за свързване със смартфона през Bluetooth, съвместим с Android и iOS устройства. По-късно тази година Google ще добави NFC поддръжка, която ще улесни сигурния достъп до акаунти от Android смартфони.

Коментари по темата: „Titan Security Key пази на 100% профилите от хакери”

добавете коментар...

  1. .

    Лична сигурност от Гугъл?!? Па, смееех …

Коментар