Излезе Office 2019 с ключови функции от Office 365

Пакетът Office 2019 включва приложения Word, Excel, PowerPoint, Outlook, Project, Visio, Access и Publisher

Microsoft пусна тази седмица новата версия Office 2019 на своя класически офис пакет за потребителите на Windows и Mac компютри, след като приключи периодът на предварителния преглед (т.нар. „preview“).

Office 2019 е наследник на Office 2016. Това е „вечната“ версия на офис пакета на Microsoft с включени в нея приложения като Word, Excel, PowerPoint, Outlook, Project, Visio, Access и Publisher.

Списъкът с функции на Office 2019 е подмножество от възможностите на Office 365 ProPlus. Новата версия добавя някои от ключовите функции, които Microsoft предложи на абонатите на Office 365 в последните три години.

Потребителите на офис пакета ще получат функционалности като Designer и Zoom за PowerPoint, нови функции за анализ на данни в PowerPivot, инструменти за обучение като Read Aloud и Text Spacing в Word и Outlook и др.

Пакетът е достъпен от вчера за т.нар. „volume“ лицензианти, а в следващите няколко седмици ще бъде на разположение и за други категории потребители, според официалната информация. Приложенията Project, Visio, Access и Publisher са достъпни само за Windows.

Office 2019 няма да получава актуализации на функции, а единствено обновления на сигурността и корекции. Освен това Office 2019 ще работи само на Windows 10, не и на Windows 7/8.1.

Microsoft планира да пусне също версии 2019 на своите бизнес сървъри, вкл. Exchange Server 2019, Skype for Business Server 2019, SharePoint Server 2019 и Project Server 2019. Те се очакват „през следващите седмици“.

Коментар