ScaleFocus придобива Google разработчик

„Заедно с екипа на Upnetix, ScaleFocus ще увеличи капацитета и техническите си умения в софтуерното инженерство и дигиталната трансформация“, заяви Пламен Цеков

Софтуерната компания ScaleFocus обяви, че придобива на 100% софийското дружество Upnetix – една от 50-те агенции в света, сертифицирани за разработка на Google, с фокус върху дигиталната трансформация и устойчивите уеб и мобилни решения. Стойността на сделката не беше разкрита.

Заедно с екипа на Upnetix, ScaleFocus ще увеличи капацитета и техническите си умения в софтуерното инженерство и дигиталната трансформация. С присъединяването на Upnetix, екипът ни ще наброява над 600 професионалисти“, коментира сделката Пламен Цеков, изпълнителен директор на ScaleFocus.

През последните години двете компании са партньори по множество проекти, сподели изпълнителният директор на Upnetix Радослав Гайдарски. „Като се вземат предвид сходните ценности и мисии на двете компании, присъединяването ни към ScaleFocus е логичната следваща стратегическа стъпка“, посочи той.

По неговите думи, сделката е „класически сценарий на печеливша ситуация, при която клиентите на Upnetix и ScaleFocus ще се възползват от обновено и разширено портфолио от продукти и услуги, а екипите ще придобият допълнителни умения“.

Upnetix ще постигне още по-високи темпове на растеж и ще разшири обхвата на клиентите си, като остане фокусирана върху основните си компетенции“, каза още Гайдарски.

ScaleFocus, основана през 2012 г. в София, е специализирана в областта на софтуерните технологии и дигиталната трансформация, като обслужва средни и големи корпоративни клиенти в Северна Америка и Западна Европа. Компанията има офиси в Лондон, Мюнхен, Цюрих, Вашингтон, Пловдив и Бургас.

Upnetix е един от големите доставчици на софтуерни разработки в България с фокус върху дигиталните трансформации. През 2017 г. Upnetix стана първата и единствена сертифицирана агенция за програмисти на Google.

Коментар