Android превзема и автомобилите на Toyota

Колите на Toyota скоро ще интегрират функциите на Android Auto

Водещият производител на автомобили Toyota ще възприеме платформата Android Auto, съобщи Блумбърг. Очаква се японската компания да направи официално изявление през октомври.

Преди една година Toyota обяви, че не възнамерява да поддържа функциите на Android Auto и Apple CarPlay в своята нова автомобилна система AGL.Но сега японският гигант променя решението си и ще добави Android Auto в своите автомобили, а по-рано компанията ревизира и позицията си за Apple CarPlay.

Гигант в автомобилната индустрия като Toyota едва ли трябва да се притеснява за популярността на колите си, но поддръжката на съвременни технологии, които са проникнали изключително широко и се развиват бързо, ще направи още по-привлекателна японската марка.

Предполага се, че Toyota ще съобщи официално за решението си да поддържа Android Auto през октомври. Към момента обаче няма яснота кога ще се появят първите машини с подобна функционалност, нито пък е известно дали съществуващите модели ще могат да се обновяват до Android Auto.

Коментар