70 000 търговци в страната вече приемат Bcard

Над 90% от картовите разплащания у нас се извършват за локални услуги и използването на карти с международен бранд за тези услуги е твърде скъпо, съобщиха от Национална Картова Схема Bcard (част от БОРИКА АД), позовавайки се на статистически данни.

Важен елемент в концепцията на Bcard е сигурното използване и значително по-ниската ценова политика – по-ниски такси към издателите, в сравнение с тези на международните картови схеми, опериращи в страната. Това създава условия за потенциално по-ниски разходи за употреба, като очакванията са пазарът да бъде задвижен от крайните потребители и търговци“, коментира Стоилка Арсова, директор „Национална Картова Схема“.

Освен това Bcard е много по-нискорисков продукт и по-лесно се адаптира към локалните нужди. Картите се издават с чип технология, като копирането на чип и пренасянето на данните върху друг носител е невъзможно.

На практика картите Bcard не съдържат данни, записани на магнитна лента, и това защитава изцяло картата от модерните начини на скимиране“, допълни Арсова.

Към момента над 70 000 търговци в страната приемат Bcard, на повече от 85 000 ПОС терминала. В близко време на картодържателите на Bcard ще бъде предложено и международно покритие на техните карти.

Национална Картова Схема“ официално започва своята дейност в края на 2015 г., като стъпва на основата на съществуващата и добре позната на пазара „национална карта БОРИКА“. Новата „национална карта Bcard“ има модерна визия и следва европейските насоки за развитие.

Bcard се издава в две направления: като платежна карта (дебитна, предплатена, кредитна, фирмена, кобрандирана с търговци и т.н.) от доставчик на платежни услуги и като изцяло нов продукт за пазара – карта, издавана в ограничена мрежа на ползване (електронни ваучери, флийт карти и т.н.).

Платежните карти Bcard могат да бъдат използвани на територията на цяла България, на всички АТМ и ПОС треминали, които имат логото на Bcard или БОРИКА, както и на всички български сайтове със същото лого, а съвсем скоро картата ще бъде отворена и за приемане в чужбина.

Над 50 награди, вкл. ваучери от 50 до 150 лв., ще раздаде Национална Картова Схема в кампания, насочена към притежателите на Bcard, която стартира на 1 октомври и ще продължи до края на годината. Кампанията цели да стимулира използването на българския бранд карти, като в нея могат да участват всички притежатели на кредитни, дебитни, персонални или фирмени карти Bcard.

Коментари по темата: „70 000 търговци в страната вече приемат Bcard”

добавете коментар...

  1. ВБА

    Картата да важи само за България за по голяма сигурност на сметката от сегашните, и други бъдещи финансови фактори, които я правят много уязвима от външно вмешателство. Сега се води икономическа война, а вече започва финансова такава. Покритото мляко котка не го лоче?!….вече трябва да се пазим отвсякъде, а факти бол затова….дано се сетите, за какво става дума иначе сме за мустака в даден момент… Една карта на една сметка за България с по евтино обслужване(повече клиенти), а който иска международна карта на друга отделна сметка….

  2. Judasa

    Не ползвам бг карти.
    Чуждите финансови институции ми правят карта и пристига по бързо от колкото нашите банки ми правят.

  3. aze

    samo tolkova li sa ostanali

Коментар