Зелените компании били по-успешни

Компаниите, които се снабдяват с електричество от възобновяеми източници, превъзхождат финансово своите конкуренти. Това сочи нов доклад, публикуван от RE100 – инициатива на The Climate Group, която насърчава фирмите да се ангажират да използват 100% възобновяема енергия.

Докладът е изготвен с помощта на Capgemini Invent. Той сравнява финансовото представяне на 152 компании-участници в RE100, сред които има много висококласни марки като Vodafone, Sony и RBS, спрямо над 3000 конкурентни фирми, пише GreenTech.bg.

Анализът сочи, че във всички сектори членовете на RE100 се представят по-добре от конкурентите си, които не използват 100% зелена енергия, по отношение на маржовете на нетната печалба и печалбата преди лихви и данъци. Разликата варира от 0,3 до повече от 7 процента.

Резултатите показват също, че от намаляването на емисиите има полза не само за природата, но и за бизнеса. Това може да включва намалено потребление на енергия, подобрена репутация и др.

Проучването все пак посочва, че „резултатите не са непременно доказателство за причинно-следствена връзка между използването на източници на възобновяема енергия и финансовите резултати“.

Коментари по темата: „Зелените компании били по-успешни”

добавете коментар...

  1. ха

    Причинно следствената връзка за това проучване е повече от ясна. Зелените технологии са се наложили като държавна политика. Затова, всяка фирма, която си урежда да получи правителствена подкрепа в нещо под масата (включително и това да правят проверки на конкуренцията) ще се наложи и да си плати неофициално, като подкрепя ползването на иначе по-скъпата зелена енергия.
    Не че няма и естествена връзка между интелигентността и еко настройката на човека, но в бизнес управлението израстват не най-интелигентните, а най-безскрупулините индивиди.

  2. aze

    moga li da pitam pone za 10 ot tqh kolko im e srednata pechalba

Коментар