Synology: Частният облак е по-сигурен

Лидерът в NAS софтуера Synology представи за първи път у нас сторидж решенията си (снимка: TechNews.bg)

Частна алтернатива на публичния облак, с неограничен сторидж капацитет и други предимства за бизнеса и индивидуалните потребители се явяват решенията на компанията Synology, стана ясно на първия семинар у нас на лидера в NAS софтуера, организиран от системния интегратор Adsys.

Да, публичният облак пести средства първоначално – големите клауд доставчици привличат клиенти с безплатен сторидж и ниска цена на услугата. Но с увеличаване на капацитета за съхранение, публичната клауд услуга поскъпва бързо, отбеляза Любомир Томани, продуктов мениджър на Synology за региона.

Освен това под въпрос е неприкосновеността на данните на клиентите. Показателно е, че големи доставчици като Amazon, например, не позволяват на клиентите да криптират данните си в облака.

За разлика от тях, Synology предлага сигурна, неограничена и лесна за управление алтернатива – това е частният облак, на база сторидж, софтуер за управление и допълващи приложения. Решението Cloud Station Suite (Drive) дава на клиентите пълен контрол върху данните им и мащабируемост, подчерта Любомир Томани.

Любомир Томани акцентира върху предимствата, които дава частния облак – по-добрата защита на данните и по-изгодната цена за използване (снимка: Adsys)

Данните са достъпни отвсякъде и на всяко устройство, синхронизирани и криптирани. Нещо повече, Synology позволява на клиентите си да синхронизират данните и с конкурентни услуги, вкл. на Google, Amazon и Microsoft.

Малкият бизнес може да разчита и на редица инструменти за продуктивност. Такива например са MailPlus сървър и клиент, Office пакет, чат приложение, Note Station (алтернатива на Evernote) и др., като повечето от тях са достъпни безплатно.

Николай Вачев, управител на Adsys, демонстрира новия безплатен продукт на Synology за бекъп на данни – Active Backup for Business (ABB). Той може да архивира данни от цялата информационна инфраструктура, включително от PC-та, сървъри и цели виртуални машини.

„Active Backup for Business е отлично решение за защита на данните, което позволява много лесно и бързо възстановяване на информацията при проблем. Освен, че е напълно безплатен, този продукт спестява на компаниите много пропуснати ползи от намалена работоспособност или загуба на важни данни,“ подчерта Вачев.

Николай Вачев, управител на Adsys, разкри възможностите на новия продукт Active Backup for Business (снимка: Adsys)

Synology има репутация на доставчик на най-добрия NAS софтуер, който постоянно  пуска нови приложения и добавя функционалности към продуктите си. Компанията стартира през 2000 г. с фокус върху софтуера, а четири години по-късно пуска и първия си сторидж на пазара.

В момента Synology разполага със 700 служители и остава фокусирана преди всичко върху софтуера. Актуалният в момента пакет на компанията DiskStation Manager 6.2 има над 100 допълващи приложения, които добавят функционалности.

Успехът на Synology се гради на фактори като широката съвместимост, мобилните приложения, нарастващото портфолио от продукти и не на последно място – на силната обратна връзка с потребителите, посочи Томани.

Коментари по темата: „Synology: Частният облак е по-сигурен”

добавете коментар...

  1. мда

    Много точно са го казали хората. Данните са на (относително) сигурно място само в частния облак. В публичния все едно си ги подарил на някого. Аз ползвам решенията на Synology много добри и стабилни системи, но цената им не е от най достъпните. Все пак са доста по достъпни от EMC например.

  2. ха

    >Amazon, например, не позволяват на клиентите да криптират данните си в облака
    Някакъв линк за тази информация има ли някой? Не намерих нищо с бързо търсене в интернет.

Коментар