Два компактни скенера за ползване в офиса и в движение

Новите скенери на Brother са само малко по-широки от лист A4

Два нови компактни скенера за документи скоро ще се появят на българския пазар. Устройствата на Brother са само малко по-широки от лист A4, което ги прави подходящи за среди с ограничено пространство.

Освен за дигитализация на документи в офиса, моделите Brother ADS-1200 и Brother ADS-1700W са проектиране за удобно използване и в движение. Производителят отчита факта, че в бързо променящите се работни среди технологията, която може да бъде използвана едновременно вкъщи, в офиса и в движение, вече е необходимост.

ADS-1200 е компактен скенер за документи, който може да бъде захранван от Micro-B USB 3.0 порт (вкл. от лаптоп), което означава лесно използване и извън дома или офиса. Това е много полезно за служители, които пътуват по работа или обработват поръчки на терен.

Компактният ADS-1200 може да бъде захранван от Micro-B USB 3.0 порт

Въпреки компактния си размер, моделът борави надеждно с хартията. Неговото автоматично листоподаващо устройство (ADF) за 20 листа позволява лесно сканиране на всякакви оригинали – от двустранни документи до договори с много страници.

ADS-1700W идва с улеснения като цветен тъч екран с диагонал 7,1 см, който дава достъп до 20 бързи команди за сканиране, както и умна функция Auto Start Scan, проектирана да елиминира стъпките, нужни за извършване на повтарящи се задачи.

Моделът ADS-1700W идва с улеснения като цветен тъч екран и бързи команди

Възможностите на новия софтуер iPrint&Scan за десктоп PC-та също допринасят за лесната и удобна работа – след свързване с ADS-1700W, предпочитанията за сканиране се показват на тъч екрана на скенера. Наличната безжична мрежова връзка дава възможност за просто сканиране директно към PDF, файл, имейл, мрежова папка, FTP/ SFTP или USB хост.

Моделът позволява също ограничаване на функции за определени потребители, така че чувствителната и персонална информация да бъде записана сигурно и защитена от неоторизиран достъп.

Двете устройства поддържат скорост при двустранно сканиране 25 листа в минута и имат автоматично листоподаващо устройство за 20 листа. Подобряват качеството на сканиране и четимостта с функции като премахване на дупки от перфоратор и линии от ръбове, настройка на цветните тонове, подобряване на контраста на текстовите символи.

Двете устройства имат автоматично листоподаващо устройство за 20 листа

Софтуерът Nuance Power PDF прави лесно създаването, конвертирането, редакцията и споделянето на PDF документи. Предвиден е също специализиран слот за лични документи – за пластмасови карти като шофьорски книжки или релефни карти. Освен това устройствата са гъвкави при работа с медии – могат да сканират стандартни, многостранични и двустранни документи.

Живеем в епоха, в която искаме да съхраняваме информацията дигитално и да я достъпваме незабавно. Скенерите като ADS-1200 и ADS-1700W предоставят лесен начин за ефективно администриране, като играят ролята на портал между физическия и виртуалния свят”, коментира Ива Тотева, мениджър „Продажби и маркетинг“ в Brother България.

Двата модела ще бъдат налични в България през ноември на препоръчителна крайна цена от 439/539 лв. без ДДС съответно за ADS-1200 и ADS-1700W.

Коментар