LG подозира кражба на OLED технологии

Корейският производител LG Display проведе неотдавна разследване в централата си в Сеул, за да разбере кой от служителите се занимава с промишлен шпионаж, съобщи местното делово издание The Investor.

Ръководството на компанията се опасява от изтичане на критична информация за напреднали технологии, по-специално OLED – технологията за дисплеи с органични светодиоди.

По време на одита агенти по сигурността в LG са поставили подслушвателни устройства в заседателните зали в опит да открият служители, които биха могли да организират изтичане. Не са намерени обаче доказателства за подривна дейност.

Причина за разследването е инцидент отпреди няколко седмици, когато поверителна информация изтече от централата на компанията почти в реално време. След това инсайдери разкриха, че са инсталирани устройства за подслушване в залите за срещи и офисите в централата.

В корейската ИТ индустрия проблемите с изтичането на корпоративна информация нарастват. По-специално, клиенти могат да бъдат китайски компании, които се опитват да настигнат конкурентите си в технологичното развитие.

Много бивши служители на LG Display и Samsung Display са наети от китайски компании за работа по технологията OLED. Един от най-големите проблеми на LG Display е постоянният отлив на мениджъри и инженери, които имат голям опит в дисплейните технологии – те се преместват в китайски компании като BOE.

Коментар