MSI расте като „one stop shop” за гейминг

MSI е „one stop shop” за гейминг, заявиха мениджъри на компанията на дилърска конференция в Банско

Докато традиционният РС бизнес затъва, гейминг сегментът е в подем и именно той определя динамиката на пазара като цяло в последните години. От тази вълна се възползва отлично тайванската компания MSI, стана ясно на дилърска конференция на Мост Компютри в Банско.

MSI е „one stop shop” за гейминг, заяви Александър Благоевич, мениджър за MSI компоненти. Производителят доставя на партньорите си всичко необходимо за изграждане на мощни конфигурация за игри – дънни платки, видеокарти, компоненти и периферия, вкл. готови системи.

В глобален мащаба геймърският пазар се очаква да достигне 138 млрд. долара през 2018 г., което е ръст от 13%. В последните две години MSI има водещи позиции на този пазар, подчертаха представителите на компанията, чиито продукти се дистрибутират у нас от Мост Компютри.

„Откакто превключи на гейминг, MSI върви рязко нагоре”, заяви Емил Кирилов – мeниджър бизнес развитие в Мост. „Имаме много добър бизнес с тях”, допълни той, като подчерта активирането на MSI на българския пазар.

В последните две години MSI зае водещи позиции на геймърския пазар

Тази пролет MSI възобнови бизнеса си с лаптопи в България, както направи това по-рано в Румъния, където само за няколко месеца влезе в докладите на компаниите за пазарни анализи като GfK. До една година тайванският производител очаква да заеме 5-6% от пазара на ноутбуци у нас, по думите на Ти Си Лий, мениджър MSI ноутбуци.

Ключово за компанията е партньорството с Мост Компютри. „Те имат организация, ноу-хау, традиции, силни пазарни позиции и финансова мощ. Мост е номер едно за мен сред всичките партньори в региона”, заяви Александър Благоевич.

Ноутбуците на MSI имат предимства в охлаждането и върхова графична производителност

MSI разчита на няколко серии ноутбуци – GT, GS, GE и GF/GP/GL, позиционирани за различни категории потребители. Нова е серията MSI Prestige – проектирана специално за дизайнери и творчески професионалисти, които обновяват компютрите си на по-малко от 2 години, за да имат най-добрите към момента на пазара процесори и видеокарти.

Ти Си Лий подчерта и значението на охлаждащата система, предвид факта, че еднакви конфигурации дават различни резултати, в зависимост от охлаждането. Ето защо MSI вгражда класно охлаждане дори и в ноутбуците от начално ниво. Той изтъкна също изключителната графична производителност на геймърските лаптопи на компанията.

Коментар