Nokia с чист Android дава предимства на потребителите

Всеки Nokia минава безкомпромисни тестове – например, да работи при най-студената зима в Русия и най-горещото лято в Индия, заявиха от компанията в Банско

Nokia спази обещанието си и в рамките на малко повече от една година пусна на пазара широко портфолио от мобилни телефони за всеки потребител – които работят безпроблемно и получават всички налични ъпдейти по най-бързия начин, заяви Мартин Кушев, тийм лидър за продуктите на компанията, по време на дилърска конференция на Мост Компютри в Банско.

Всички устройства с възродения бранд Nokia използват чист Andoid, без допълнителни приложения. За потребителите това означава бърза работа, без забиване, и своевременни ъпдейти, веднага щом са налични, поясни Кушев.

Компанията се ангажира с две години софтуерни ъпдейти и три години ъпдейти на сигурността за всички предлагани модели смартфони.

Голяма част от устройствата Nokia са част от програмата AndroidOne на Google – именно Nokia е компанията с най-много модели смартфони по тази програма. Това означава, че устройствата са одобрени от Google по отношение на всички хардуерни компоненти и винаги първи получават ъпдейтите на операционната система.

Някои модели Nokia работят и под управление на Android Go Edition – олекотена версия на платформата с по-бързо стартиране и по-бърза работа като цяло, дори на смартфони само с 1GB оперативна памет.

Мартин Кушев подчерта също високата надеждност на устройствата Nokia. Всяко устройство минава различни тестове, които гарантират 100% работоспособност – например, да работи при най-студената зима в Русия и най-горещото лято в Индия.

Коментар