LG въвежда Nano IPS панели в новите си монитори

Безрамковият дизайн е характерен за мониторите на LG, някои от които бяха показани на дилърска конференция на Мост Компютри в Банско

Новата серия монитори на LG за 2019 година вече може да се поръчва от дилърите у нас, съобщи Петко Кънев, мениджър бизнес решения в LG Electronics за България, по време на дилърска конференция на Мост Компютри в Банско.

Усъвършенстваната Nano IPS технология подобрява значително цветовете при новите монитори. „Имплементирали сме наночастици в панела, които абсорбират различните светлинни вълни, като така се подобряват цветовете”, поясни Кънев.

Други напреднали технологии в серията монитори 2019 са интерфейсът Thunderbolt 3, както и HDR10. При гейминг моделите LG залага на панели в съотношение 21:9 , а конвенционалните са без рамка на три от страните си.

Някои модели са безрамкови и на четирите страни. Характерно за геймърските модели е и задното осветление „Sphere light”, посочи още Петко Кънев. Компанията предлага също монитори за специфични приложения, вкл. в медицината.

LG е пред сключване на голяма сделка за 10 хиляди броя „тънки клиенти” (клауд монитори) в Европа, съобщи Петко Кънев, но не разкри повече подробности около нея.

„С LG наистина се случват интересни неща”, потвърди Емил Кирилов, мениджър бизнес развитие в Мост Компютри, дистрибутор на корейския бранд. Едно от атрактивните нови предложения, което дилърите ще получат, е 28-инчов монитор/телевизор на цена под 300 лв.

Коментар