Lenovo надвиши изискванията на Energy Star 5.0

Компютри и монитори от продуктовата линия на Lenovo надхвърлят изискванията на новия критерий за енергийна ефективност Energy Star 5.0, съобщи партньорът на компанията у нас – IBS България.
Последните монитори ThinkVision не само покриват, но и превишават изискванията на критерия Energy Star 5.0, предложен от aмериканската Агенция за защита на околната среда (EPA), девет месеца преди този критерий да влезе в сила от октомври 2009.
Дванайсет ThinkPad ноутбуци, няколко Ideapad лаптопи и два настолни компютъра – ThinkCentre M58 и M58p – вече отговарят на изискванията на новия критерий за енергийна ефективност за компютри, влизащ в сила от юли 2009, и дори ги надхвърлят.
Lenovo планира още настолни компютри ThinkCentre и работни станции ThinkStation да покрият новия енергийноефективен критерий до пролетта на 2009.
Съчетаването на настолен компютър ThinkCentre M58 Small Form Factor и монитор ThinkVision L1940p осигурява енергиийно ефективна комбинация за нуждите на големи организации или в домашния офис. Само 193 киловата годишно е консумацията на енергия, в сравнение с основната линия настолни компютри и CRT монитори при 635 киловат часа.
Повечето модели преносими компютри ThinkPad интегрират множество енергоспестяващи технологии като SSD устройства, дисплеи с LED осветяване и нискоенергийни процесори. Lenovo дава възможност за гъвкаво управление на енергията, така че потребителите да наблюдават енергийния си разход и да запазят живота на батерията.
Спестяването на енергия и пари са критично важни по време на кризата в глобалната икономика. Както всички компании са разбрали вече, зелената инициатива е добра както за Земята, така и за техните доходи”, каза Фран О’Съливан – старши вицепрезидент на продуктовата група на Lenovo.
Потребителите на Lenovo имат достъп до онлайн калкулатор, чрез който могат да сравнят конфигурациите и да определят годишните спестени разходи и избегнати емисии на CO2 при използване на персонални компютри на Lenovo.

Коментар