Очертава се силно търсене на нов компонент за смартфони

Често се случва именно Apple да диктува модата при смартфоните

Пазарните наблюдатели прогнозират, че през 2019-2020 г. производителите на смартфони ще имат силен интерес към един нов компонент в умните мобилни устройства. Този интерес ще е провокиран от… Аpple, пише digitimes.com

Често се случва именно Apple да диктува модата при смартфоните. Дори когато компанията не е първа на пазара с дадено нововъведение, тя бързо увлича след себе си и останалите производители.

Експертите очакват засилен интерес в следващите две години към лазерите VCSEL, които се използват в модулите за 3D сканиране в смартфоните. Предполага се, че решението на Apple да интегрира 3D сензори на база VCSEL в новата серия iPhone ще подтикне и други производители на смартфони да използват подобен компонент в устройствата си.

Нещо повече, предстои засилено търсене на такива компоненти и в други сегменти от пазара, не само в смартфоните. Един от доставчиците на VCSEL за Apple е компанията Win Semiconductors – производител на полупроводникови продукти от галиев арсенид (GaAs), който може да се възползва от предстоящата вълна.

Коментари по темата: „Очертава се силно търсене на нов компонент за смартфони”

добавете коментар...

  1. ха

    “Славейков” и аз си мислих за безсмислената джаджа. Освен да си сканираш веднъж лицето за друго за какво ти е? Ако си инженер или скулптор да правиш 3D сканиране на ръчно направени модели – да за този тесен кръг потребители ще е полезен.

    Много по-практично и нужно ще бъде, ако добавят инфрачервена камера, за да можеш да ходиш в тъмни помещения. Да, обаче, предполагам тази функционалност не се харесва на някои държавни органи…

  2. Anonymous

    VCSEL, wtf?

  3. Славейков

    Всички хора, като престъпници ги таргетират разни ангенции, къде ходят, какво правят, какво говоря, и да им сканират пръстови отпечатъци, лицата сега и 3d с разни лазери да облъчват.
    На кого му е нужно това? На малка група хора с болни мозъци алчни за пари.

Коментар