Microsoft възстановява файлове, изтрити от ъпдейта на Windows 10

Октомврийският ъпдейт на Windows 10 причини неприятности на някои потребители

Microsoft направи жест към потребителите на Windows 10, които пострадаха от голямото октомврийско обновление на операционната система. Компанията обяви, че ще възстанови изтритите им документи.

В началото на месеца компютрите с платформата на Microsoft започнаха да се обновяват до Windows 10 October 2018 Update, но едновременно с това редица потребители се оплакаха, че актуализацията изтрива лични файлове, без тяхното съгласие.

Microsoft реагира и прекрати разпространението на ъпдейта за неопределен скрок, за да изследва и отстрани възникналия проблем. Нещо повече, компанията обеща официално да върне на потребителите изтритите файлове – документи, музика и снимки.

Ангажиментът на компанията бе огласен от Дона Саркар, ръководител на програмата Windows Insider, която публикува следното съобщение в Twitter:

Ако сте се сблъскали с проблема „липсващи файлове след актуализацията“ при 1809/October 2018 Fall Update, моля, обадете се на нашата линия за поддръжка. Те имат инструментите, за да върнат нещата в добро състояние. Обновлението вече не е налице за ръчно изтегляне“.

Коментари по темата: „Microsoft възстановява файлове, изтрити от ъпдейта на Windows 10”

добавете коментар...

  1. Крис

    Файловете не са изтрити, просто след ъпдейт, windows по някаква причина те пуска във някакъв временен профил. Няколко лесни стъпки възстановяват настройките. Десен бутон на диск C, properties, tools, клик на бутона check (for disk errors) След приключване на проверката рестарт и всички стари настройки са върнати, както и файловете отново са на десктопа и т.н.

  2. Кънчо

    Дрън, дрън … нищо не възстановяват!

    Просто приканват хората с изтрити файлове да се обърнат към поддръжката. От Level 1 support предлагат на засегнатите да използват предишен Restore Point и така да си върнат файловете. Ако се окаже, че System Restore е изключен пострадалите се прехвърлят към Level 2 support, който с помощта на Remote Desktop и програми като Recuva се опитва да върне файловете … ако вече тези сектори от диска не са препокрити с нови данни.

    Да не говорим, че са знаели за проблема с изтриването на данни от няколко месеца, но нищо не са направили по въпроса.

  3. Въпрос

    Има ли рискове за хакване и извличане на данни от дадено устройство със Уиндоус10 по време на ъпдейта въпреки всичките конфигурации настройки легални антивирусни програми и легален софтуеър?

  4. UpDown

    И как ще ги върнат? Дали наистина са изтрити тези файлове? Всички знаем, че има начин да се върнат, ако не е писано по диска,но ако някой е свалил 1, 2 филма, какво става? Другата опция е просто да ги разтоварят от сървърите на Microsoft, където преди ъпдейта са качени.

  5. the

    Направи жест ??! Тия добре ли са? Трябва да изплатят компенсации на пострадалите.

Коментар