Човешки глас управлява микровълнова фурна

Контролът над всякакъв вид технологични продукти чрез гласови команди е тенденция, която набира все по-голяма скорост. И ако досега на гласовото управление се гледаше като на екстра, то скоро гласът може почти напълно да замести клавиатури и бутони.

Поредно доказателство за това дава компанията Daewoo, която изобрети микровълнова фурна, активирана от човешки глас. Фурната може да помни до 40 гласови команди, като започва да затопля храната, когато я помолите.

След като разпознае съответната команда, фурната се включва и изпълнява предварително зададените програми. Сред възможностите на продукта са гласово определяне на времето за затопляне и регулиране на температурата.

Към момента Daewoo предлага на пазара микровълнови фурни от две серии. Първата включва традиционни продукти с популярния за потребителската електроника бял цвят. Втората серия, към която принадлежи и гласово управляваната фурна, се състои от уреди, изработени от неръждаема стомана и в цвят металик.

Микровълновата фурна с възможност за гласови команди ще се появи на пазара не по-рано от началото на 2007 година, съобщават от Daewoo.

Коментар