Nokia пуска мултимедиен и ултратънък телефони

Тази седмица Nokia представи значително подобрен мултимедиен телефон от N-серията. Новият N95 е първият мобилен телефон на финландския гигант с GPS-приемник, от който се очаква да осигури високи продажби, смятат специалистите.

Друга отличителна черта на N95 е наличието на 5-мегапикселова камера. Повечето мобилни телефони от висок клас за момента достигат до 3 мегапиксела. Така Nokia вече се включи в борбата за предлагане на максимално висока резолюция, в която доскоро Samsung беше неоспорим победител, коментират анализатори от Collins Consulting.

N95 ще се предлага на пазара от първото тримесечие на 2007 година, съобщават от Nokia. Определената цена за момента е $700, като в нея не са включени данъци и такси.

Освен N95, тази седмица финландската компания представи и друг продукт от N-серията – N75. Основната отличителна черта е дебелината му, която е 2 сантиметра. Въпреки че други компании предлагат и по-тънки телефони, N75 е попадение за сериите на Nokia, смятат експертите и прогнозират по-високи продажби за N75 спрямо Х95.

N75 обачче ще се продава основно в САЩ и Латинска Америка, съобщиха още от компанията.

Коментар