Samsung започна с поглъщанията в похода към 5G

Samsung ускорява прехода си към 5G технологии с придобиването на Zhilabs

Samsung Electronics обяви, че е купил фирмата за мрежови анализи Zhilabs, базирана в Барселона. Ходът е свързан с подготовката на корейския гигант за пускане на продукти за т.нар. свързани устройства и 5G мобилни услуги, които изискват много бърза мрежова обработка на данните.

Стойността на сделката не бе оповестена. Тя обаче се приема на пазара като първото придобиване в областта на новите технологии, откакто групата Samsung обеща през август инвестиция в размер на 25 трилиона вона в технологии за изкуствен интелект, 5G, електронни компоненти за автомобили и биофармацевтика.

Samsung очаква, че Zhilabs – която използва изкуствен интелект за анализ на данните от мрежите – ще помогне за прехода към „по-новата, 5G предавка“. Технологията на Zhilabs разчита на автоматизирани инструменти за мрежов анализ с цел бърза обработка на данните.

Създадената през 2008 г. Zhilabs предоставя анализи за състоянието на мрежата, производителността и трафика на данни за около 50 телекомуникационни компании по света, отбелязва Ройтерс.

Паралелно с оповестяването на сделката, Samsung заяви, че „също така ще проучва и инвестира в други бизнес-възможности, задвижвани от нововъзникващите технологии“.

Коментар