8К телевизорите с осезаеми продажби догодина

Продажбите на 8К телевизори ще достигнат 400 хиляди броя през 2019 г.

Редица производители показаха 8К телевизори на изложението IFA в Берлин по-рано тази година. Както и при 4K, тези телевизори са рядкост по щандовете на магазините за техника, поради високите им цени и практически пълната липса на съдържание.

Но според анализаторите от IHS Markit, въпреки задържащите фактори, още през следващата година производителите ще съумеят да продадат 400 хиляди телевизора с поддръжка на резолюция 8К.

Като цяло, световният пазар на телевизори ще нарасне с 3,6% през настоящата година, а през 2019 г. продажбите ще се покачат с 1,4%. От общо 226 млн. телевизора, реализирани на пазара през следващата година, над половината ще бъдат модели 4K UHD.

До края на текущата година се очаква продажбите на 8К телевизори да достигнат 20 хиляди броя, през следващата да нараснат до 400 хиляди, а през 2020 г. да възлязат на 2 млн. броя. На 65-инчовите модели ще се паднат над половината от продажбите на 8К телевизори.

Коментари по темата: „8К телевизорите с осезаеми продажби догодина”

добавете коментар...

  1. :)

    Друг е върпоса дали има нужда от 8к на 55″ или дори на 65″. А в Европа за по-големи почти нямат пазар.

  2. Yo

    Който работи във филмовата индустрия знае какво означава това. Как ще изглежда филм с размазан мат пейнтинг, с видим грим и пори като кратери.

Коментар