„Сляп” фотоапарат тегли снимки от Интернет

Резултатът от наскоро приключил дизайнерски проект е първият в света „сляп” фотоапарат. Устройството на Саша Пофлеп от Университета по изкуство в Берлин не притежава никаква оптика и с него не може да се заснема реалността около фотографа. Идеята на уреда е да сваля  чужди снимки от Интернет и да ги показва.

Когато се натисне червеният бутон в горната част на фотоапарата, вместо да направи снимка, устройството запомня точния времеви момент. После с помощта на интернет връзка апаратът търси и намира в уеб други снимки, заснети в същия момент, изтегля ги и ги показва на екрана си.

Необходими са няколко минути, а понякога и часове преди на дисплея на фотоапарата да се появяват съответните изображения. Времето зависи от това колко скоро след заснемането търсената снимка се качва в уеб.

„Сляпата” модификация на цифров фотопарат предоставя нови възможности на потребителите. Основната идея на устройството е да осигури връзка между хора от различни части на света, като им позволи да споделят заснети моменти. Подобно устройство би намерило приложение и за други цели, например в медиите.

Коментар