Софтуерен бъг бави новия електрически SUV на Audi

Audi ще отнема пазар от Tesla със спортния електромобил e-tron

Новото електрическо спортно превозно средство на Audi ще се появи в изложбените зали четири седмици по-късно от очакваното, заради проблем с разработването на софтуера, заяви говорител на немската марка, цитиран от Ройтерс.

Според официалния източник, очакваният Audi e-tron ще се забави, защото авто-производителят се нуждае от регулаторно разрешение за софтуерен коппонент, който е бил променен по време на процеса на разработка.

Ауди организира глобален анонс на e-tron в Сан Франциско миналия месец като част от усилията си да разшири пазара на висок клас електрически автомобили – и да открадне дял от Tesla, която държи тази ниша почти самостоятелно.

За закъснението на e-tron първи съобщи немският вестник „Bild am Sonntag“, цитирайки източници, близки до компанията. Според публикацията, доставката може да се забави с няколко месеца.

Наред с това Audi има и проблем в преговорите с LG Chem – южнокорейския доставчик на батерии за електрическите превозни средства на компанията. LG Chem иска да увеличи цените с около 10%, поради голямото търсене.

Коментар