Volkswagen с големи планове за производство в Китай

Немският автомобилен гигант Volkswagen реализира методично своя план за настъпление на пазара за електромобили. Компанията е пред пускане на производство на електромобили в заводите си в Цвикау (Германия) и Фошан (Китай), а скоро към тях ще се присъедини и предприятие в Антин, на 30 км от Шанхай.

Местната компания SAIC Volkswagen China вече започна строителството на новия завод, който по план трябва да произвежда по 300 000 електромобила годишно. Оборудвана с 1400 робота, фабриката ще произвежда не само електромобили (на база платформа MEB – Modular Electric Drive Matrix), но и акумулаторни батерии за тях, съобщават от компанията.

Очаква се заводът да заработи през 2020 година, като ще произвежда основно електрически кросоувъри – предполага се, че първоначално това ще бъдат модели I.D. Crozz.

Германският производител вижда големи перспективи на китайския пазар, където все повече световни компании откриват свои заводи. Интересен факт е, че повечето предприятия са концентрирани около Шанхай. Наскоро, Tesla купи за 140 млн. долара терен с площ 860 хил. кв. метра, също с цел производство на електромобили.

Коментар