Рекорден брой работодатели на „Дни на кариерата“ в ТУ-София

Ректорът на ТУ-София проф. д.т.н. Георги Михов откри изложението „Дни на кариерата“, което се провежда за тринадесета поредна година

Близо 150 работодатели представят дейността си пред студенти и преподаватели на традиционното изложение „Дни на кариерата“ в ТУ-София, вкл. във филиалите на висшето учебно заведение в Пловдив и Сливен, което се провежда за тринадесета поредна година.

Преди 13 години „Дни на кариерата“ започна с около 20-на работодатели и шепа студенти. Днес броят на участниците е рекорден – близо 150, а изложението се провежда и във филиалите на ТУ-София в Пловдив и Сливен“, заяви по време на откриването член-кореспондент проф. д.т.н. Георги Михов, ректор на университета.

Изложението е един от начините студентите на ТУ-София да се свържат с потенциалния си работодател още по време на следването си. „Благодарение и на това традиционно за университета събитие, реализацията на нашите студенти на пазара на труда е близо 100%“, допълни ректорът.

Традиция стана студентите на ТУ-София да правят първите си стъпки в кариерата си именно от тази среща на образованието с бизнеса. 106 на брой са българските и международните компании и организации, които са днес и утре тук, на едно място, за да представят своята дейност и да осъществят директен контакт със студентите на ТУ-София,“ заяви Силвия Янева, директор на Център „Кариера и възпитаници (алумни)” на ТУ-София – основен организатор на събитието.

Много от членовете на Асоциацията на индустриалния капитал в България, която обединява браншове като машиностроене, електротехника и електроника, са изложители на „Дни на кариерата“, подчерта Васил Велев, председател на Асоциацията. „Ние имаме нужда от вас, от вашите знания и умения“, каза той.

Дни на кариерата“ се провежда на 23 и 24 октомври в три учебни корпуса на ТУ-София – 1-ви, 2-ри и 12-ти, а на 25-ти октомври – във филиалите на ТУ-София в Пловдив и Сливен, с участието на близо 150 представители от различни бизнес сектори в направленията, по които обучава университетът.

По време на изложението работодателите представят своите дейности пред студентите и преподавателите, предлагат стажантски позиции, работни места и стипендиантски програми на младите специалисти. Студентите на ТУ-София имат също възможност да получат „Наръчник за стажуване“, предоставен от партньора на изложението „Съвета на жените в бизнеса в България“.

Коментар