Партньор на SAP отваря нов развоен център във Варна

Над 80 специалисти ще работят по високотехнологични проекти с фокус върху SAP технологии в развойния център на ScaleFocus във Варна

Българска технологична компания, партньор на SAP, отвори нов развоен център във Варна. До края на 2018 г. ScaleFocus („Скейл Фокус“) планира да откриe още 20 нови работни места, а до края на 2019 г. – още 40.

Клиентите на фирмата, които имат нужда от разработки на SAP продукти, са готови да поверят своите проекти на ИТ специалисти във Варна“, заяви Пламен Цеков, изпълнителен директор на ScaleFocus, при откриване на новия офис, в присъствието на кмета на Варна – Иван Портних.

Изборът на града е резултат от огромния приток на желаещи кандидати за работа във Варна. По време на откриването на последния център за разработки на ScaleFocus в Бургас, много от посетителите били именно специалисти, изявили желание да работят от морската столица.

Чрез присъствието си в града, компанията ще подобри и обогати местната ИТ екосистема със знания и вече натрупан опит. Затова се търсят софтуерни инженери с разнороден опит и умения.

ИТ индустрията може да задържи талантите в България“, категоричен е Пламен Цеков. „Целта ни е да „внесем“ в България високотехнологични проекти от цял свят, а не обратното – да „изнасяме“ ИТ професионалисти в чужбина“, заяви той .

Работейки по последните SAP технологии, новият им екип във Варна ще е напълно подготвен както за местни, така и за международни проекти с най-високо ниво на изпълнение“, каза Радомир Миланов, изпълнителен директор на SAP България.

От ScaleFocus са поканили своите служители, които искат да сменят настоящето си местожителство, да работят от Варна. Компанията помага на всеки желаещ с процеса по релокация. Близо дузина са проявили интерес, а някои от тях вече работят от морския офис.

Варна е четвъртият развоен център на ScaleFocus след София, Пловдив и Бургас. Градът привлича все повече инвестиции на технологични компании с благоприятната си бизнес среда.

Коментар