Microsoft привлече водещ режисьор за партньор


Питър Джаксън, режисьорът на трилогията „Властелинът на пръстените” и „Кинг Конг”, подписа споразумение с
Microsoft за създаване на (както самият той я нарече) „нова форма на интерактивно забавление”. Тя ще се изразява в разработване на серия видеоигри, базирани на популярния сюжет на играта Halo.

Новите серии ще са предназначени специално за конзолата Xbox 360 на Microsoft, както и за онлайн услугата Xbox Live. Игрите ще са насочени към средно запалените геймъри, като ще предлагат не много високо ниво на трудност, споделя популярният режисьор.

Създаването на новата серия игри е свързана с последните нагласи на Питър Джаксън, които го тласкат към развлекателния софтуер. Напоследък той намира компютърните игри за добро средство за интерактивно забавление, което според него има някои сериозни предимства пред киното. Едновременно с това обаче Джаксън работи и по заснемането на филм, вдъхновен отново от сюжета на Halo.

Сътрудничеството между популярния режисьор и софтуерния гигант беше обявено на конференция на Microsoft в Барселона. Там беше загатнато и създаването на игра, наречена Halo Wars, която ще представлява стратегия в реално време.

По време на същото събитие Питър Мур, управляващият директор за Xbox, разкри плановете на Microsoft за пускане на пазара на HD-DVD плеър, специално предназначен за гейм конзола. Очаква се устройството да се появи в Европа през ноември на цена от €199.

Коментар