Смартфоните втора употреба сриват пазара на нови устройства

Пазарът на възстановени за повторна употреба смартфони се разраства за сметка на продажбите на нови устройства, като тенденцията е особено отчетлива в САЩ, според нов доклад на анализаторите от Counterpoint Research.

Данните сочат, че продажбите на реновирани смартфони нарастват по-бързо, отколкото на нови устройства. Това, според анализаторите, се дължи на постоянното поскъпване на смартфоните, особено във високия клас.

През второто тримесечие на годината пазарът на нови смартфони е намалял с 1%, докато този на смартфони втора употреба бележи ръст от 10%. Китай е най-големият пазар на реновирани смартфони, но в Индия се наблюдава най-висок ръст в продажбите – с 41% през второто тримесечие, спрямо 20% на новите смартфони.

Най-драстична пък е разликата в темповете на продажби на стари и нови смартфони в САЩ. През второто тримесечие пазарът на смартфони втора употреба е нараснал там с 18%, докато продажбите на нови устройства са рухнали с над 20%, сочат данните на Counterpoint Research.

Коментари по темата: „Смартфоните втора употреба сриват пазара на нови устройства”

добавете коментар...

  1. :о)

    тука и в статията и в коментарите има доста неточности

    първо има ОГРОМНА разлика между телефон втора ръка и Refurbished такъв.
    Рефърбишд е абсолютно нов, неработил просто залежал по складовете модел.
    Нищо общо с някой ползван такъв.

    Второ ми се дават някакви изкривени данни , разбираш ли в индия какво си били купували.
    Ами там 10 милиона мургавелковци (което е нищо на фона на 2 милиарда от същите) като си
    купят нещо, тая цифра е драстична спрямо останалия свят където и нови толкова не се продават като бройка в много страни.

    Кой в България си купува телефон втора ръка? Едва ли и един на 10 човека при положение , че с договора може да си купиш и по 1 лев телефони.
    Вярно няма да са “топ” ама като имаш един лев в джоба толкова.

  2. Admin

    Ползвам 3 такива флагмана, професионален refurbished и съм супер доволен. Основното предимство е че загубата при препродажба и замяната с по нов модел е нищожна сравнено с новите такива купени на изплащане от оператор.

  3. Admin

    Ползвам 3 такива флагмана, професионален refurbished и съм супер доволен. Основното предимство е че загубата при препродажба и замяната с по нов модел е нищожна сравнено с новите такива купени на изплащане от оператор.

  4. ха

    Много рядко клиенти на смартфони втора ръка използват тези като цяло ненужни платени услуги. То и затова купуват по-евтино на старо. Но иначе е така – тези купуващи новите джаджи компаниите си ги стригат колкото се може по-добре…

  5. ...

    Затова корпорациите развиват и услуги, чрез които получават приходи и от клиенти на втора ръка смартфони.

Коментар