Платформа с изкуствен интелект ще свърза ИТ кадри и компании

15 софтуерни разработчици са ангажирани в развитието на платформата Preferrals

Изкуствен интелект ще насочва ИТ кадрите към компаниите, които ще отговорят на очакванията им. Това е възможно с новата платформа Preferrals, която стартира официално днес.

Инструментът е създаден от български софтуерни разработчици. Към момента в проекта са ангажирани около 40 ИТ компании, като до края на годината се очаква броят им да нарасне на 100.

Preferrals цели чрез верифицирани бази от данни да намали субективизма и да сведе до минимум възможността за разминаване на очакванията между кадрите и компанията, като по този начин допринесе дългосрочното им сътрудничество.

Поради тенденциите на пазара, а именно много отворени работни места и недостатъчно ИТ кадри, платформата обръща подхода с акцент към ИТ кадрите. Докато при традиционния модел експертите по подбор търсят за дадена отворена позиция кадър, като поради техническите спецификации най-често се съпоставят обява за работа с автобиографии, Preferrlas търси за даден кадър петте най-подходящи компании, съпоставяйки база с данни от профили на компании.

В иновативния проект, базиран на изкуствен интелект, са ангажирани и 15 софтуерни разработчици със солиден опит в оценката и наемането на кадри, които ще консултират безплатно кандидатите относно тяхното професионално развитие, уточниха от Preferrals.

Коментар