BenQ пусна на нашия пазар спортен телефон

Днес официално беше представен у нас нов, издръжлив на външни въздействия телефон на BenQ Mobile, предназначен за спортисти. Моделът BenQ-Siemens М81 е направен от висококачествена синтетика и гума, които го правят устойчив на удар. Дисплеят с резолюция 132х176 пиксела и 262 114 цвята е видим дори и на ярка слънчева светлина.
В телефона е вградена 1.3-мегапикселова камера за статични снимки и видео клипове. Подвижно капаче я предпазва от пръски вода и прах, а наличието на светкавица позволява снимане и при слабо осветление. Телефонът може да се използва и като фенерче.
М81 предоставя и музикален плеър, възможностите на който са допълнени от слот за карти MultiMediaCard. Наличието на софтуер за навигация и опцията за закупуване на GPS приемник превръщат този мобилен апарат в напълно завършена и готова за експлоатация навигационна система. Друга интересна възможност е програмата за прогноза на времето, която доставя актуална информация за метеорологичните условия. 
Телефонът е достъпен за българските потребители от началото на тази седмица в магазините Германос. В момента е наличен в графитно черен (Graphite Black) цвят, като се очаква до два месеца и стоманено син (Steel Blue) модел.

В представянето на BenQ-Siemens М81 се включи и Светослав Дойчинов, организатор и участник на най-голямото off-road състезание в България – Ком Емине. Журналистите пък имаха възможност да покажат своя спортен дух, като изпробват екстремно возене с off-road джип Mercedes G, пилотиран от самия Светослав Дойчинов.

Коментар