Nokia пуска телефон без зарядно

Финландската компания Nokia, най-големият доставчик на мобилни телефони в света, подготвя за пазара еко модел, който ще се продава и без зарядно устройство.
Предстоящият да излезе N79 Eco ще може да се използва със старо зарядно устройство, посочват от мобилния гигант.
Това е първият телефон на Nokia с опция за покупка без зарядно. „Пазете старото си устройство и го използвайте отново”, препоръчва компанията на своите потребители в съобщение на сайта си.
Nokia често е хвалена за това, че разчита на малък брой стандартни зарядни устройства за всички свои телефони. Така потребителите могат да използват вече наличните си зарядни, когато си купуват нов телефон.
N79 Eco е част от инициатива за съхраняване на енергия и намаляване на електронните отпадъци. Nokia обещава да дарява 4 британски лири на организацията за опазване на околната среда WWF от всеки продаден телефон.
Освен екологична полза, липсата на зарядно осигурява и по-малка кутия за N79 Eco, което допълнително спестява материали за опаковка.
В момента моделът N79 Eco е достъпен за покупки само от онлайн магазина на Nokia. Сайтът изисква от потребителите да попълнят анкета дали желаят и други телефони на Nokia да се продават без зарядно устройство.
Компанията освен това предлага високоефективно зарядно, което използва само 10% от енергията на стандартните устройства, когато са в стендбай режим. Това означава, че зарядното ще консумира много по-малко енергия, ако е оставено включено в контакта.

Коментар