Медиен гигант създава софтуерни екипи в България

Софтуерни екипи, базирани в България, ще имат стратегическа роля в дигиталната трансформация на медиите на британското подразделение на News Corp., което стои зад издания като Таймс, Сън и Сънди Таймс. Разширяването се реализира в партньорство с компанията Questers.

„Имаме големи амбиции да променим процесите си по създаване, тестване и предоставяне на изключителни дигитални продукти и услуги за нашите потребители чрез революционни технологии”, сподели Пол Уилсън, програмен и портфолио директор на News UK.

Технологичният отдел на News UK предприема грандиозен проект по обновяване на използваните от групата технологии. Целта е изграждане на нова гъвкава и ефективна дигитална платформа, която да подпомага работата на редактори и журналисти и да кореспондира с изискванията на съвременните читатели.

В сътрудничество с Questers ще бъде създаден и развиван напълно интегриран с News UK технологичен отдел, който да ускори процеса по дигитална трансформация на компанията. Questers вече има опит в създаването, управлението и интегрирането на големи екипи за международни компании в технологичния си парк в София, сред които Accenture и Ocado Technology.

„Присъствието на България на световната ИТ карта е резултат на многогодишни усилия на всички от индустрията за развитие на таланта тук и изграждане на високопродуктивна и глобално свързана екосистема”, заяви Александър Дрангажов, изпълнителен директор на Questers, и подчерта, че компанията се е доказала като „водещ акселератор за стратегическо разширяване на технологичен капацитет в региона”.

За екипа на News UK у нас се търсят софтуерни инженери с желание да въздействат върху начина, по който съвременните медии функционират и разпространяват информация. Екипът ще работи с технологии като React Native, React Native Web и GraphQL.

Коментари по темата: „Медиен гигант създава софтуерни екипи в България”

добавете коментар...

  1. Anonymous

    хахах па земи чети и чуздестранните заглавия да видиш къде си попаднал

  2. :)

    Боже, като чета заглавията и имам чувството, че съм попаднал в някоя жълтина.

Коментар