VR технологията не оправда очакванията

Провалят ли се технологиите за виртуална реалност (VR)? На този етап иновацията не впечатлява особено потребителите и остава слабо популярна, за което признава създателят на шлемовете Oculus.

VR технологията е ненужна на хората в момента. Показателно е, че вече не се предлагат филми във VR формат, а разработчикът EVE Online затвори студията си по VR технологии с обяснението, че виртуалната реалност е неизгоден бизнес.

По думите на Палмър Лъки, създател на Oculus, потребителите все още нямат нужда от виртуална реалност. Проблемът не е в това, че технологията е скъпа. Дори да я раздават безплатно, никой няма да я ползва, тъй като VR не е интересна за хората –след няколко дни използване, те захвърлят настрани VR шлемовете.

Японската компания Sony също не може да се похвали с големи продажби на своя продукт PS VR. За целия период на съществуване на PS VR са продадени 3 млн. броя, което е твърде малко за геймърската индустрия.

Нито един от съществуващите или разработваните в момента модели VR шлемове не предлага качество, което ще позволи тази технология да стане масова, заключава Палмър Лъки в блог публикация.

Коментари по темата: „VR технологията не оправда очакванията”

добавете коментар...

  1. Димитър Иванов

    Май не е само да каската. Ето и пример с 3D технологията. Нали има 3D хардуер и съдържание, което не изисква очила. И пак не върви.

    Може да се заключи, че причините са комплексни и в микса влизат: каската / кабела (определено не е удобно), още повече ограничава за ползване основно в къщи, липсата на достатъчно съдържание в РАЗЛИЧНИ СФЕРИ, не само игри, скъпа цена на хардуера, скъпа цена на съдържанието, конкуренцията – много алтернативи на забавление в днешно време. Примерно – ако това VR беше преди 12-20 години направено, щеше по-лесно да се наложи.

  2. ха

    >Сбогом малоумни паразити!
    Ами да… Те вероятно си мислеха, че поне тези които са им се вързали първоначално ще им играят по свирката и ще ги доят за всякакво 3D съдържание за този вид платформа. А то излезе, че и тези хора бързо се “развързват”…

  3. :о)

    ами всяко фалшиво нещо , отпада.
    Още с началото на вълната от рекламна помия пак писах тук че тая глупост няма да просъществува
    И сега вече е реалност.
    Нищо фалшиво не може да МИНЕ за истинско, защото на някой му се иска просто
    да издои потребителите за повечко парички, справка VR и 3D.
    Сбогом малоумни паразити!

  4. Той

    Ами не е особено впечатляващо да си сложиш шлем с кабел на главата. Много по-интересни ще са холограмите чрез фемптосекундни лазери. Те ще направят революция в киното и игрите.

  5. аха

    така е, ще се заинтересуват като се спре да се слага тази обратна каска на главата

  6. ха

    Това са празни приказки, че не била скъпа… Цената се определя според търсенето и определено при безплатно раздаване желаещи ще има и то много.

Коментар