Amazon става директен партньор на Apple

Apple се сдоби с ключов партньор в лицето на онлайн магазина Amazon

Гигантът в онлайн търговията Amazon подписа договор с Apple, в рамките на който ще може да продава директно продуктите на компанията от Купертино, вкл. iPhone, в своята платформа. Продажбите ще започнат в близките седмици, съобщи CNET.

В момента клиентите на Amazon могат да купуват смартфони, таблети и друга техника на Apple само чрез посредници. Изключение правят ноутбуците MacBook и слушалките Beats. Но скоро Amazon ще започне да продава директно цялата гама продукти на Apple.

Техниката с бранда на Apple ще стане достъпна за клиентите на онлайн магазина в САЩ, Великобритания, Франция, Германия, Италия, Испания, Япония и Индия. Продажбите ще започнат още преди началото на празничния коледен сезон.

Amazon е водещ в света онлайн магазин и договореното директно партньорство с него несъмнено е силен коз за Apple. Очаква се то да доведе до ръст в продажбите на продукти като iPhone, които не се увеличават напоследък, но поради все по-високите си цени продължават да генерират огромни печалби на Apple.

Коментар