HP купува компанията за гейм компютри Voodoo PC

Собствениците на известния производител на компютри за геймъри и ентусиасти  Voodoo PC са приели офертата за поглъщане от HP, съобщава cnet news.com. Двамата братя Сууд ще заемат позиции в управлението на новия гейм бизнес на групата за персонални системи в HP.
Компютрите на Voodoo PC държат дял от специфичен пазар, на който се конкурират с компании като Alienware и Falcon Nortwest. Това са производители на скъпи машини от висок клас, генериращи добри печалби.
Наскоро Dell придоби Alienware, за да навлезе в бизнеса с геймърски РС-та. Тази сделка вероятно е провокирала интереса и на HP към конкурентна компания от сектора.
Voodoo PC ще запази присъствието си в Калгари, Алберта (Канада), където е главният офис на компанията. Очаква се сделката да приключи през ноември, според съобщение от HP.
Междувременно HP обяви в Ню Йорк серия от нови продукти за консуматорския пазар. Сред тях са ноутбук, който поддържа видео с висока резолюция, Media Center PC с HD DVD драйв, както и самостоятелно, външно HD DVD устройство.  
Компанията планира също да включи софтуер на Yahoo в своите РС, продавани на пазарите в САЩ и Европа. Подобно споразумение Yahoo вече има с Dell.

Коментар