Обявиха победителите в турнир по програмиране

Възпитаник на испанската езикова гимназия “Мигел де Сервантес” в София стана победител в турнира на Българската асоциация на софтуерните компании (БАСКОМ), който се проведе като трети новогодишен кръг от конкурса по програмиране на PC Magazine Bulgaria и Мусала Софт.
Иван Любенов е студент и за първи път участва в конкурса, съобщиха организаторите. Компютрите са му хоби и не се занимава професионално с информатика. Интересува се от фотография и е работил като системен администратор.
На второ място се класира Георги Йорданов, ученик 11 клас в ПМГ – Сливен, паралелка „Информатика”. Георги е на 17 г. и след като завърши, възнамерява да кандидатства в Софийски университет, специалност Информатика.
Третото място зае Александър Георгиев, който беше победител във финалния присъствен кръг на конкурса по програмиране миналата година. Александър е студент втори курс в СУ "Св. Климент Охридски".
Турнирът на БАСКОМ се организира за седма поредна година. Един от приоритетите на асоциацията е да подпомага образованието в областта на компютърните технологии и информатиката.
В момента протича четвърти кръг от конкурса, който се провежда под патронажа на Българската асоциация на разработчиците на софтуер (БАРС). Решения на задачата се изпращат директно на сайта на конкурса.

Коментар