Онлайн помощ за новодомците срещу лоши съседи

Мнозина загубиха домовете си или работата си през последните месеци, когато  в САЩ се разрази финансовата и икономическа криза, която постепенно обхвана целия свят. Наложи се семейства да се местят в по-малки жилища, по-крайни квартали или дори в други градове.

Това само по себе си е достатъчно стресиращо, но към него се добавя и вероятността новодомците да попаднат в непознат квартал с висока престъпност или лоша репутация.

За откриване на безопасно място за живот американците могат да използват услугите на някои уеб сайтове, които дават статистика за нивото на престъпността в по-големите градове. Един от тях е SpotCrime.com.

Сайтът изисква потребителят да даде точен адрес и предоставя данни за извършените престъпления в определен радиус и период от време. Обхваща всички американски щати и може да послужи за добра база за сравнение, ако потребителят има някакъв избор.

Подобна функция изпълнява и EveryBlock.com, който взима информацията си директно от полицейските доклади, но има недостатъка, че покрива само най-големите американски градове.

Онези потребители, които искат да черпят информация от извора, биха могли да направят справка със статистиките на ФБР, където престъпленията са подредени по щати и градове.

 

 

 

Коментар