Обучават безплатно учители по Cisco мрежи

БСК и БАМА ще обучат безплатно преподаватели, след като изградиха 20 Cisco академии в системата на средното образование

Стартира безплатно обучение на 88 преподаватели по програмата „Сиско мрежова академия“, съобщиха от Българска стопанска камара, която си партнира в инициативата с Българската асоциация на мрежовите академии (БАМА) – официален координатор на Cisco академиите у нас.

В периода юни-октомври бяха създадени 20 Cisco академии в средни училища в цялата страна. В платформата на Cisco бяха регистрирани 88 преподаватели, които ще преминат онлайн и присъствено обучение за курсовете IT Essentials и CCNA R&S.

БСК, в чиято Cisco академия ще се провежда обучението на преподавателите, е одобрена да предоставя обучение на педагогически специалисти със Заповед на Министъра на образованието от юли 2017 г. За всяко обучение учителите ще получат по 1 кредит.

Обучението ще се проведе в рамките на учебната 2018/2019 г., а сертифицираните преподаватели ще могат да стартират обучението на ученици в техните училища през учебната 2019/2020 г. Средствата за обучението се предоставят от Cisco (средната цена на обучаем в Cisco академиите в страната за курса CCNA e 1200 лв.).

Коментари по темата: „Обучават безплатно учители по Cisco мрежи”

добавете коментар...

  1. :)

    Сетиха се. Само, че световната тенденция покрай Cost Saving-a е да се купува Huawei и ZTE. С високите си цени Cisco и техният IOS ще загубят рано или късно битката или ще си прецакат качеството (което вече са почнали да правят).

Коментар