Apple поевтиня със $100 млрд. за две седмици

За две седмици Apple загуби капитализация, трупана в продължение на няколко месеца

Котировките на Apple продължават да падат, компанията загуби около 100 млрд. долара само за две седмици, а анализаторите са настроени скептично, според публикации в различни медии от последните дни.

От началото на ноември акциите на ИТ гиганта от Купертино губят стойност. Вчера те се търгуваха с около 13% по-евтино, отколкото в началото на месеца. В момента ценните книжа на Apple са нивото си от края на юли.

Данните сочат, че за две седмици компанията, ръководена от Тим Кук, е загубила капитализация, натрупвана в продължение на няколко месеца. Пазарната стойност на Apple сега е 912 млрд. долара, докато в началото на ноември надвишаваше 1 трлн. долара.

Инвеститорите не дават положителни прогнози за акциите Apple. Така например, инвестиционната банка Goldman Sachs понижи прогнозата си за приходите на компанията с 3,5% и прогнозата за цената на акциите от 222 до 209 долара.

При представяне на резултатите си за последното тримесечие Apple обяви, че вече няма да разкрива данни за броя на продадените айфони във финансовите си отчети – новина, която подсказва, че няма ръст в продажбите, и едва ли се нрави на инвеститорите.

Коментари по темата: „Apple поевтиня със $100 млрд. за две седмици”

добавете коментар...

  1. Anonymous

    новина, която подсказва, че няма ръст в продажбите

Коментар